VEDLIGEHOLDELSE AF SENGELINNED I 100% BOMULD

Følger du vores anbefalinger for vedligeholdelse, giver vi garanti for at dit MICHALA sengelinned vil holde sig smukt i mindst 10 år

Vi anbefaler strygning eller rulning af alt sengelinnedet, som de gjorde for 70 år siden – så forbliver sengelinnedet smukt og blødt

Fordelene ved strygning eller rulning
1. Beskyttelse af bomuldsfibrene – sengelinnedet vil derfor holde længere.
2. Det forbliver smukt, fremhæver mønstrene og bevarer glansen i Jacquard vævningen.
3. Sengelinnedet bliver meget blødere.
4. Krøller mindre under søvnen.
5. Det er vanedannende at sove i nystrøget eller nyrullet sengelinned, når man først har prøvet det.

Det er lettest at stryge eller rulle sengelinnedet, hvis det er let fugtigt og ikke har været i tørretumbleren.

1. Alt sengelinned skal vaskes før brug for at øge absorptionskapaciteten i stoffet og sikre en kontrolleret krympning for optimal pasform. Husk at lukke lynlåsen i sengetøjet når det skal vaskes.

2. Hvide, lyse og sarte farver skal vaskes separat for at opretholde de originale farver – brug kun vaskemiddel med blegemiddel og optisk hvidt på helt hvidt sengelinned.

3. Følg instruktionerne fra vaskeproducenten i forbindelse med påfyldning af maskinen.

4. Undgå skyllemiddel da det mindsker absorptionskapaciteten og øger risikoen for at sengetøjet fnulrer. Undgå også behandling af pletter med et pletfjerner produkt.

5. Vær opmærksom på at forskellige kosmetiske produkter og hårprodukter kan medføre blegning eller ødelæggelse af bomuldsfibrene.

6. Vask hvidt sengelinned på 60° – 90° C med vaskemiddel beregnet til hvide tekstiler. Brug altid vaskepulver og ikke flydende vaskemiddel til dit hvide sengetøj, så undgår du det bliver gråligt. Vaskepulveret skal indeholde blegemidler. Du kan eventuel tilføje en halv kop citronsaft eller soda sammen med sæbepulveret. Vanish pulver og Doktor Beckmanns til hvid vask er også gode til at holde sengetøjet hvidt. Er det hvide sengetøj blevet meget gulligt eller gråligt kan 1-2 deciliter klorin (afhænger af tøjmængden) i vaskemaskinens sæbebeholder, og vask det. Har du tilføjet klorin skal sengelinnedet have en normal vask uden klorin efterfølgende. Klorin må ikke bruges ofte, da det kan mørne og slide på bomulden.

7. Farvet sengelinned skal vaskes på max 40 ° C og med vaskemidler, der er velegnede til farvede tekstiler – må ikke indeholde blegemiddel.

8. For at mindske krøl, tages det vaskede sengelinned straks ud af vaskemaskinen.

9. Stræk forsigtigt sengelinnedet ud, når det hænges til tørre.

10. Vi anbefaler at sengelinned altid lufttørres, da det mindsker krøl og beskytter bomuldsfibrene. Selvom bomuld er verdens stærkeste naturfiber og kan tåle tørretumbling, anbefaler vi det ikke af hensyn til bomuldsfibrene, krøl og miljøet.

11. Ægyptiske bomuldsfibre krymper normalt omkring 2-4% i bredden og 3-5% i længden. Dit sengelinned skal altid være lidt mindre end din dyne og hovedpude, så de bliver holdt på plads og fyldes helt ud i hjørnerne.

12. Vi anbefaler Classic Cottonwash til alt vores farvede sengelinned. Classic Cottonwash er et vaskemiddel der beskytter bomulden samt bevarer bomuldens farve og klarhed.

13. Stryg eller rul altid dit sengelinned, så vil det både blive blødere, krølle mindre og holde sig smukkere i mange år.

Fjernelse af pletter på farvet sengelinned
Kommer der blodpletter, rødvinspletter og lignende kraftigt farvende pletter på dit farvede sengelinned, skal pletterne med det samme fugtes med rent KOLDT vand uden sæbe, indtil pletterne er opløst. Forsvinder pletterne ikke, anbefaler vi, at sengelinnedet sendes direkte til rens.

DELUXE MOMENTS

Bliv den første til at få besked om nye deluxe produkter, limited editions, konkurrencer og events.
Få brugbare tips om bæredygtighed, materialer eller vedligeholdelse.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen.